Εκδήλωση συνδυασμού «Αθήνα για την Ελλάδα»: Η Αθήνα και το μεταναστευτικό

Για ακόμη μια φορά στο χώρο «Ρήγας Βελεστινλής» του ΑΡΔΗΝ εξαιρετικοί ομιλητές έθεσαν χθες βράδυ το «δάκτυλο επί των τύπων των ύλων». Αυτή τη φορά στο ακανθώδες και πολύπλοκο πρόβλημα του μεταναστευτικού, που πλήττει ιδιαίτερα το κέντρο της Αθήνας και προκαλεί απόγνωση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα σε λαϊκές γειτονιές.
Στην αρχή της εκδήλωσης, που διοργάνωση ο δημοτικός συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ για την Ελλάδα», ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός παρομοίασε την «παράνομη μετανάστευση» με την «εισβολή αμάχων» ως «παράγωγο της παγκοσμιοποίησης» που προκαλεί σοβαρές κοινωνικές παρενέργειες. Γεγονός όμως που «παραβλέπεται στο όνομα της πολιτικής ορθότητας» από μια «αμήχανη» Αριστερά αλλά και ποικίλους νεοφιλελεύθερους. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί αργούν τόσο πολύ να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου και γιατί η ΕΕ δεν επέβαλε ακόμη κανέναν αξιόπιστο αποτρεπτικό μέσο στην παράνομη μετανάστευση.
Η καθηγήτρια εγκληματολογίας κα Έφη Λαμπροπούλου έδωσε έμφαση σε οργανωμένα μεταναστευτικά κυκλώματα-«logistics» τονίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση στην Αθήνα αποτελεί και μια τεράστια «παράνομη αγορά», την οποία συντηρεί και αναπαράγει ένα ολόκληρο σύστημα: Δικηγόροι, πολιτικοί, λογιστές, ΜΚΟ, δημόσιοι λειτουργοί, εγκληματίες επιχειρηματίες κ.α. Στη βάση επίσημων κρατικών εκθέσεων παρουσίασε μια πλειάδα στοιχείων για το μέγεθος της οργανωμένης εγκληματικότητας στην Αθήνα που σχετίζεται με το μεταναστευτικό – σε συνδυασμό με την κρατική αδιαφορία. Όπως για παράδειγμα η κερδοφόρος στέγαση των παράνομων μεταναστών σε παραμελημένα κτίρια του κέντρου που σχετίζεται με παράνομα κεφάλαια για αγορά ακινήτων. Τόνισε επίσης την αισθητική και αρχιτεκτονική υποβάθμιση στα αθηναϊκά γκέτο, την εγκατάλειψη του κέντρου από τους κατοίκους, καθώς και τη δημιουργία «ζωνών επιρροής» και ύποπτης «επιχειρηματικότητας» σε internetcafe και στον παράνομο τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ /έτος από παραεμπόριο και λαθραία προϊόντα. Αναφέρθηκε ακόμα στη βιομηχανία πλαστών εγγράφων (διαβατήρια, «ροζ κάρτες», σφραγίδες ελληνικών αρχών, πιστοποιητικά γέννησης, κάρτες υγείας κ.α.), με τις ισλαμικές ομάδες να χρησιμοποιούν ανενόχλητα πολλαπλά πλαστά έγγραφα, τις επιχειρήσεις «βιτρίνα», το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την παράνομη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό κ.α. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης ότι μετά το 2007 όλες οι μορφές παρανομίας στην Αθήνα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα: ληστείες (50%), κλοπές/διαρρήξεις (51%), βιασμοί (50%), σεξουαλική εκμετάλλευση (57%), παραχάραξη/πλαστογραφία (95%) κ.α. Καταλήγοντας, η κα Λαμπροπούλου υπογράμμισε ότι η αστική υποβάθμιση λόγω του μεταναστευτικού οδηγεί νομοτελειακά στην αποδόμηση και κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και ευνοεί την αύξηση της εγκληματικότητας, αναπτύσσει υπόγεια την εγκληματική οικονομία που με τη σειρά της δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες στην οικονομία της χώρας.
Τελευταίος μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ για την Ελλάδα» Γιώργος Καραμπελιάςδίνοντας μια πολιτική διάσταση στο όλο θέμα. Ενώ στην Ευρώπη παντού το μεταναστευτικό κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση και στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, στην Ελλάδα αποσιωπάται, παρότι είναι θέμα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας. Τόνισε μάλιστα ότι χρησιμοποιείται από το πολιτικό σύστημα μια ναζιστική οργάνωση για να εξαφανιστεί το μεταναστευτικό από το δημόσιο διάλογο με στόχο να διατηρούν την ηγεμονία τους έξω και πέρα από τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων. Κατηγόρησε δε τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Καμίνη ότι μαζί με 93 ΜΚΟ που δρουν στην Αθήνα ουσιαστικά υποκατάστησε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και οργάνωσε τη μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών στοχεύοντας στην «σιωπηρή» αντικατάσταση του πληθυσμού της Αθήνας. Ενώ, παράλληλα, δαιμονοποιούσε, όπως και η κυβερνητική Αριστερά, όλες τις αποκλίνουσες απόψεις για το θέμα. Τέλος ο κ. Καραμπελιάς ζήτησε, μεταξύ άλλων, «αποκέντρωση» και τη μεταφορά μεταναστών σε όμορους Δήμους της Αθήνας (Φιλοθέη, Ψυχικό, Εκάλη κ.α.) και επιστροφή των παράνομων μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο στις πατρίδες τους, καθώς το μεταναστευτικό μοιάζει πλέον με «τεράστια βόμβα που αργά ή γρήγορα θα εκραγεί.»

Μ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *