Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων

«Αθήνα για την Ελλάδα»

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων

Ο πρωτοεμφανιζόμενος δημοτικός συνδυασμός «Αθήνα για την Ελλάδα», με υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων τον Γιώργο Καραμπελιά, κατέλαβε στις εκλογές για τον δήμο της Αθήνας την έκτη θέση, μετά τους υποψηφίους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και πάνω από τους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους, αναμεσά τους τον πρώην υπουργό Γ. Βουλγαράκη. Με καταμετρημένο το 99 % των ψηφισάντων, το ποσοστό μας βρίσκεται στο 2,2% και μας εξασφαλίζει μία έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα στην Αθήνα, διεξήχθησαν σε συνθήκες έντονης πολιτικής πόλωσης εξαιτίας της παράλληλης διεξαγωγής και των ευρωεκλογών, όπου κυριαρχούσε το αίτημα της με κάθε τρόπο απομάκρυνσης του Σύριζα από την εξουσία, γεγονός που αντανακλάστηκε και στις ψήφους για τους υποψηφίους δημάρχους. Συνέπεια αυτής της πόλωσης ήταν και η σκανδαλώδης προσπάθεια αποκλεισμού του συνδυασμού μας από τα Μ.Μ.Ε. και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, παράλληλα με την υπερπροβολή πολλών αντιπάλων υποψηφίων.

Αν τέλος πάρουμε υπ’ όψη μας ότι το σύστημα των ελίτ προσπάθησε συστηματικά να συκοφαντήσει και λοιδορήσει τον συνδυασμό μας, τότε το αποτέλεσμα όχι μόνο κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό αλλά συνιστά έναν κυριολεκτικό άθλο.

Μέσα σε μόλις 80 μέρες, από την μέρα που πήραμε την απόφαση της καθὀδου στις εκλογές, καταφέραμε να σπάσουμε τον αποκλεισμό, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στις γειτονιές της πόλης και να συντάξουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αθήνα· προπαντός δε ήλθαμε σε επαφή, συχνά για πρώτη φορά, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους.

Καταφέραμε να θέσουμε στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης για τον δήμο σημαντικά θέματα, όπως η ερημοποίηση και γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης, της παράνομης μετανάστευσης, του ελλείμματος ασφάλειας, ζητήματα που μέχρι σήμερα είχαν αφεθεί στην αποκλειστική διαχείριση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής. Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα γύρω από το ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει μεταβληθεί σε μηχανισμό απόσπασης της ιδιοκτησίας των Αθηναίων από μεγάλα ιδιωτικά ξένα και εγχώρια συμφέροντα και της δημιουργίας παράνομων ξενοδοχείων εξωθώντας τα λαϊκότερα στρώματα εκτός δήμου. Θέσαμε σε πρώτη προτεραιότητα  το ζήτημα της πολιτιστικής αναβάθμισης της πόλης, που τείνει να μεταβληθεί σε παράσιτο της παγκοσμιοποίησης, με κομβικές παρεμβάσεις στον Ελαιώνα, το Πολυτεχνείο, την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επιμείναμε στην επιχειρηματική αναζωογόνηση της πόλης με τη μείωση των δημοτικών τελών για βιοτεχνίες και εμπορικά καταστήματα. Προτείναμε μέτρα για την δημογραφική ανάκαμψη και την επιστροφή των νέων ζευγαριών στην πόλη με μειώσεις δημοτικών τελών και επιδοτήσεις.

Με τις τοποθετήσεις μας εξαναγκάσαμε και τους τρεις συστημικούς υποψηφίους (Κ. Μπακογιάννης, Π. Γερουλάνος και Ν. Ηλιόπουλος) να τοποθετηθούν σε αυτά τα ζέοντα ζητήματα, έστω τις τελευταίες ημέρες, και να λάβει έτσι η προεκλογική περίοδος κάποιο ενδιαφέρον, αντί να περιορίζεται μόνο σε θέματα «λαϊφ στάιλ». Και βέβαια, επειδή η Αθήνα συμπυκνώνει και εκφράζει στον υπέρτατο βαθμό της παθογένειες ολόκληρης της χώρας και η συζήτηση για τα προβλήματά της διεξάγεται μπροστά σε ένα εθνικό ακροατήριο, θέσαμε με ενάργεια αυτά τα ζητήματα μπροστά σε όλους τους Έλληνες.

Εξάλλου, σε αυτές τις δημοτικές εκλογές επανεπιβεβαιώθηκε η παρουσία των μελών του Κινήματος Ἄρδην και των φίλων του στα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλονίκης, με το «Μένουμε Θεσσαλονίκη», της Πάτρας με το «Κοινοτικόν», της Κομοτηνής με τον «Σπάρτακο».

Σε συνθήκες, όπου οι δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος εξακολουθούν ακόμα να μονοπωλούν το μηντιακό και πολιτικό προσκήνιο, η επιτυχία των συνδυασμών μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιακή μετατροπή του χώρου του πατριωτικού δημοκρατισμού από σημαντική ιδεολογική και μορφωτική δύναμη και σε πολιτική δύναμη, η οποία και ευαγγελίζεται μια νέα περίοδο για τη χώρα μας.

Αυτά τα κάναμε στην Αθήνα, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις και στις κάποτε υπεράνθρωπες προσπάθειες των υποψηφίων και των φίλων του συνδυασμού μας και του Κινήματος Άρδην, καθώς και στην στήριξη πολιτικών και πολιτιστικών κινήσεων και φίλων που συνέδραμαν την προσπάθειά μας. Πάντως, και θα πρέπει να το υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα, η επιτυχία του εγχειρήματός μας στηρίχτηκε αποφασιστικά  στο ότι το ενστερνίστηκαν και το στήριξαν οι σχεδόν 4.600 άνθρωποι που υπερψήφισαν τον συνδυασμό μας, καθώς και οι χιλιάδες άλλοι που μας στήριξαν, παρότι δεν ήταν ψηφοφόροι του δήμου.

Αυτή η πρώτη επιτυχία μας δημιουργεί μια σειρά από υποχρεώσεις:

Πρώτον, την υποχρέωση τα επόμενα τέσσερα χρόνια να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει, όντως, η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνισμού και όχι παράσιτο της παγκοσμιοποίησης. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνδεθούμε ενεργά με τις χιλιάδες ανθρώπους που μας στήριξαν, ώστε να αποτελέσουμε μαζί μια ακαταμάχητη δύναμη.

Και κατά δεύτερο λόγο να θέσουμε αυτή την πρώτη επιτυχία μας στην υπηρεσία της μεγάλης μας προσπάθειας για την ανόρθωση ενός ελληνισμού που παραπαίει, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση  των ιδεολογικών και πολιτικών προϋποθέσεων γι’ αυτό. Την αμέσως επόμενη περίοδο θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα και συστηματικά.

Υ.Γ.  Και προφανώς, σε ότι αφορά τον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στο Δήμο της Αθήνας, ο Συνδυασμός μας προτείνει στους φίλους του την επιλογή του άκυρου ψηφοδελτίου, μια και οι δύο αντίπαλοι, παρά τις πιθανές διαφοροποιήσεις τους, εκπροσωπούν τις ίδιες βασικές παγκοσμιοποιητικές και συστημικές επιλογές.

«Αθήνα για την Ελλάδα»

Δευτέρα 27/5/19

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων

  • 28 Μαΐου 2019, 5:15 πμ
    Permalink

    Ο έντιμος καί εθνικώς δίκαιος αγώνας σας ήδη έχει ταράξει τά βορβορώδη ύδατα τής ΝεοΤαξίτικης σήψης που επιχειρεί νά καλύψη τά πάντα στήν ηρωοτόκο καί αγιοτόκα Ελλάδα μας!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *